Mazowiecki Klaster Chemiczny, Fundacja UNIMOS, AgroBioCluster, Mazowiecki Park Naukowo Technologiczny oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego zapraszają na unikatowe międzynarodowe wydarzenie pod Patronatem Marszałka Województwa Mazowieckiego, skierowane do firm z branż kosmetycznej, spożywczej, opakowaniowej i powiązanych (design, branding, marketing) zainteresowanych rozwojem eksportu, innowacji i marki na rynkach międzynarodowych.
Wydarzenie będzie miało miejsce 17 października w Centrum Zarządzania Innowacjami i Transferem Technologii Politechniki Warszawskiej przy ul. Rektorska 4 w Warszawie.
GENEZA I KORZYŚCI
Piękne, ekologiczne, z surowców naturalnych, podnoszące prestiż kupującego - nie ma wątpliwości, że opakowanie stało się ostatnim elementem strategii marketingowej i promocji marki. W związku z tym:
- ponad 50% konsumentów kupuje produkty kierując się opakowaniem
- co 3 klient uważa, że rodzaj opakowania ma wpływ na jakość produktu
- podobna ilość konsumentów uważa opakowanie za istotne przy wyborze produktu.
Podczas bezpłatnego wydarzenia współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego dowiecie się Państwo:
- Jak skutecznie zarządzać wizerunkiem i marką, aby odpowiedzieć na potrzeby klientów zagranicznych?
- Jak rozwijać eksport i internacjonalizację na nowe rynki, w tym południowoamerykańskie?
- Jak wdrożyć innowacyjne rozwiązania zgodne z trendami konsumenckimi?
- Na co zwracać uwagę przy doborze opakowań do produktów?
- Jakie są światowe trendy opakowaniowe?
W programie:
- Prelekcje z udziałem ekspertów międzynarodowych z Ameryki Południowej, Hiszpanii i Francji;
- Interaktywne warsztaty z udziałem międzynarodowych i krajowych specjalistów;
- Współpraca międzynarodowa i międzybranżowa na rzecz internacjonalizacji i sprzedaży w UNIMOS Alliance
- Finansowanie regionalne (MJWPU) oraz międzynarodowe (granty w ramach projektu HORYZONT 2020 - szybkie fundusze na innowacje)
- Usługa ProExport dla Przedsiębiorców (Centrum Obsługi Inwestora i Eksportera)
- Lunch networkingowy na bazie regionalnych produktów z Mazowsza
Język prezentacji: angielski z tłumaczeniem na polski.
Uczestnictwo: bezpłatne.
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do dnia 14 października.